maandag 14 september 2015

Kom je mee 'overstappen'?

We zijn nu al een dikke twee weken goed op weg in het eerste leerjaar.
De kindjes zijn blij, want elke dag staat er iets nieuws op het programma en na veel geleerd te hebben mogen ze op het einde van de dag soms ook een beloningsactiviteit kiezen.
Vorige vrijdag kozen ze verven. De gemaakte kunstwerkjes werden vandaag mee naar huis genomen.
De juf is ook blij, want elke dag komen alle huiswerkjes gemaakt terug en zijn alle agenda's getekend.

We zijn al goed gestart, maar om het echt goed te doen, moeten we nog veel vertellen!
Donderdag zijn jullie bij ons in klasje 1A welkom om samen met de ouders van 1B en juf Veerle te komen beleven hoe er wordt lesgegeven in het eerste. We laten zien hoe we een woordje aanleren, hoe we leren tellen en welke materialen we daarvoor gebruiken, wat belangrijk is om te leren schrijven.

We willen jullie graag uitnodigen en hopen dat er van elk kindje zeker één mama of papa, tante of grote broer aanwezig zal zijn. We vinden het heel belangrijk dat jullie als ouder weten hoe je je kind zo goed mogelijk kan begeleiden in het leerproces. Want met een goede start in het eerste leerjaar staan onze kindjes heel sterk!

Om 11u30 starten we. We beginnen met een uitleg en laten veel materiaal zien dat jullie zelf eens mogen uittesten. Daarna is er tijd voor vragen en delen we het overstapboekje uit waarin je kan werken met je kind. We geven ook de gekopieerde lettertjes mee zodat je die thuis kan oefenen, net zoals wij op school doen.

We hopen jullie deze donderdag allemaal te mogen verwelkomen in klas 1A!

Extra nieuws! Op woensdag 23 september staat jullie kleine schat in de krant 'Het Belang van Limburg'. Er zit dan een bijlage bij de krant waarin elk klasje van het eerste leerjaar met een foto staat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten